Skip to main content

Θρίαμβος Φερστάπεν και στο Μαϊάμι

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέγραψε τη δεύτερη συνεχή νίκη στο εφετινό παγκόσμιο πρωάθλημα της Φόρμουλα Ένα και συνολικά τρίτη στο 2022.

Μετά το Γκραν Πρι της Ιταλίας, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πρώτευσε και στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο Μαϊάμι.

Παρότι εκκίνησε από την τρίτη θέση, ο Φερστάπεν προσπέρασε τις δύο Ferrari και είδε πρώτος την καρό σημαία στον πέμπτο αγώνα της χρονιάς, να σημειώσει την 23η νίκη της καριέρας του και να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα της Φλόριντα πήρε ο μέχρι στιγμής επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών, Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), που είχε την pole position, ενώ η ιταλική ομάδα έκανε το «2-3», αφού στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ.

Από εκεί και ύστερα, τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά αναφοράς οι, Σέρχιο Πέρεθ (Red Bull), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Φερνάντο Αλόνσο (Alpine) και Αλεξάντερ Άλμπον (Williams).

Ο Σαρλ Λεκλέρ παραμένει σταθερά πρώτος με 104 βαθμούς, ενώ ο Φερστάπεν έχει 85 και ο τρίτος, ο έτερος πιλότος της Red Bull, Σέρχιο Πέρεθ, 66.