Skip to main content

Πόλο: Με πολλές απουσίες η Εθνική στα προκριματικά του World League Ανδρών

Με πολλές απουσίες και «πειραματική» σύνθεση αναχωρεί το απόγευμα για την Ποντγκόριτσα η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει στον τελικό γύρο των ευρωπαϊκών προκριματικών του World League.

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει ένα από τα τρία διαθέσιμα εισιτήρια για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί τον Ιούλιο στο Στρασβούργο, αλλά, για να τα καταφέρει, θα πρέπει καταρχήν να ξεπεράσει το εμπόδιο της «χρυσής» Ολυμπιονίκη Σερβίας, την οποία αντιμετωπίζει στον προημιτελικό της Πέμπτης (28/4).

Ο Θοδωρής Βλάχος επέλεξε στην αποστολή συνολικά 14 πολίστες, εκ των οποίων μόνο πέντε μέλη της ομάδας που ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Πέραν των παικτών που έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από την εθνική, απόντες θα είναι ο τραυματίας Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Γιώργος Δερβίσης, που δεν είχαν κληθεί καν στην προετοιμασία, καθώς και οι Γιάννης Φουντούλης και Μάνος Ζερδεβάς, τους οποίους ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε να προφυλάξει.

Οι 14 πολίστες που επιλέχθηκαν είναι οι Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κώστας Λιμαράκης (τερματοφύλακες), Ντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κώστας Γκιουβέτσης, Ζαννής Αλαφραγκής, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μανώλης Σολανάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Γκίλλας, Τάκης Δήμου.