Skip to main content

Στο Φάληρο θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ άφησαν… ορθάνοιχτους τους μεταξύ τους λογαριασμούς και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», την Τετάρτη του Πάσχα, μετά τη μεταξύ τους «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα.

Ο αγώνας της Τούμπας είχε πάθος και δύναμη αλλά λιγοστές ευκαιρίες και φάσεις, αφού πρώτιστο μέλημα των δύο ομάδων ήταν να διαφυλάξουν το «μηδέν», μιας και ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ βρίσκεται εν ισχύ στη διοργάνωση.

Ως εκ τούτου κυριάρχησε το δυνατό παιχνίδι, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, πολύ δυνατές μονομαχίες και σκοπιμότητα.

Ο Ολυμπιακός, πιο επιθετικός στην αρχή, έφτασε στο 10΄ στο γκολ με κοντινό πλασέ του Μασούρα, που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό του Ιταλού διαιτητή Κίφι, για να έρθει και η επιβεβαίωση του VAR.

Ο ΠΑΟΚ έφθασε στην καλύτερη φάση του ημιχρόνου στο 33΄ με διπλή ευκαιρία για γκολ: αρχικά το δυνατό σουτ του Ζίφκοβιτς έβγαλε ο Βατσλίκ και στην εξέλιξη της φάσης δυνατό μακρινό σουτ του Κούρτιτς έφυγε άουτ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του β΄ ημιχρόνου καταγράφηκε στο 65΄, όταν σε πίεση του Ολυμπιακού από γέμισμα του Μασούρα ο Καμαρά έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Πέντε λεπτά νωρίτερα ο «Δικέφαλος» ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκάρι Ροντρίγκες στην περιοχή των «ερυθρόλευκων», όταν μετά από φάουλ του Κούρτιτς προσπάθησε να απομακρύνει και η μπάλα βρήκε στο προτεταμένο χέρι του, με τον διαιτητή να δείχνει άουτ.

Η μακεδονική ομάδα είχε μια καλή ευκαιρία στο 74΄, όταν σουτ του Μπίσεσβαρ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός, με πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή αναχαίτισε εύκολα τις όχι και πολύ τολμηρές προσπάθειες του ΠΑΟΚ να βγει μπροστά και κάπως έτσι το τελικό 0-0 κρίνεται φυσιολογικό, με βάση την προσφορά των δύο αντίπαλων στην ποιότητα…