Skip to main content

Ευρωλίγκα: Εν αρχή ην η άμυνα στη βραδιά του… Σπανούλη

Σε ένα ΣΕΦ… καμίνι από τα παλιά ο Ολυμπιακός ήταν «ατσάλινος», νίκησε τη Μονακό 71-54 και ξεκίνησε με νίκη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κάνοντας το πρώτο βήμα προς το στόχο των πλέι οφ.

Χωρίς να είναι σε μεγάλο βράδυ επιθετικά, το αντίθετο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ενεργοποίησε μια πολύ πιεστική άμυνα, που υποχρέωσε σε 18 λάθη τους Μονεγάσκους και κράτησε στους 10 πόντους τον Μάικ Τζέιμς (2/6 τρίποντα).

Χωρίς τον Χασάν Μάρτιν, που έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή αλλά με κάθε παίκτη να δίνει το 100% και τους ΜακΚίσικ (12π., 2ασ., 3κλ.), Ουόκαπ (11π., 4κλ.), οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν δύο μεγάλα σερί «κόβοντας τα γόνατα» των παικτών της Μονακό.

Ο Ολυμπιακός είδε τους Γάλλους να προσπερνούν μόνο στην πρώτη περίοδο, όταν κάκιστος επιθετικά βρέθηκε πίσω στο 10΄ με 8-15. Στη συνέχεια όμως η κατάσταση άλλαξε.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν τη μεγάλη εμπειρία τους, προεξαρχόντων Πρίντεζη (12π.), Σλούκα (10), Βεζένκοφ (10) και δεν επέτρεψαν στη Μονακό ούτε να σκεφτεί πως μπορεί να απειλήσει.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4), στις 19:00, ο Ολυμπιακός θα περιμένει ξανά τους Μονεγάσκους στο ΣΕΦ, για το Game 2 της σειράς.

Πριν το παιχνίδι έγινε η βράβευση του Βασίλη Σπανούλη, ως του 8ου Euroleague Legend στην Ιστορία. Οι φίλαθλοι που είχαν γεμίσει το ΣΕΦ, με κόκκινα μπλουζάκια οι περισσότεροι, δημιούργησαν πανδαιμόνιο για τον πρώην αρχηγό.

Πλαισιωμένος από τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ευρωλίγκας, Ζόρντι Μπερτομέου, ο Σπανούλης ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά.

«Πάμε να βοηθήσουμε την ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα για το φάιναλ φορ», πρόσθεσε ο Kill Bill.