Skip to main content

Ο Παλιούκα επισημοποίησε την προσφορά για την Τσέλσι

Ο Στίβεν Παλιούκα αποκάλυψε επίσημα το ενδιαφέρον του για την αγορά της Τσέλσι, η οποία είναι προς πώληση μετά τις κυρώσεις της βρετανικής κυβέρνησης στον πρώην Ρώσο ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Η διαδικασία εξαγοράς εποπτεύεται από την Raine Group, την αμερικανική τράπεζα που διορίστηκε από τον ολιγάρχη για να βρει αγοραστές πριν παγώσουν τα περιουσιακά του στοιχεία, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας μου, η πίστη μου ήταν πάντα να λειτουργώ σιωπηλά, με ακεραιότητα και να αφήνω τις πράξεις και τα επιτεύγματά μου να μιλήσουν δυνατά. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να διευκρινίσουμε και να καθησυχάσουμε τους οπαδούς για την προσφορά και τις δεσμεύσεις μας, για να υπογραμμίσουμε πόσο σοβαρά παίρνουμε τις πιθανές ευθύνες μας απέναντι στην Τσέλσι», δήλωσε ο Παλιούκα, ο οποίος τον Φεβρουάριο έκανε την είσοδό του στον κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου ως νέος εταίρος της Αταλάντα.

Στη δήλωσή του, ο συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς είπε ότι η υποψηφιότητά του στην Τσέλσι, η οποία θα υποβληθεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας της Πέμπτης, θα είναι «ουσιαστική και αξιόπιστη, αναμένουμε ότι θα πληροί τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς της Premier League. της βρετανικής κυβέρνησης και της UEFA, και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την υπόσχεσή μας για την αξιοπιστία και την καλή προστασία της Τσέλσι από την πρώτη μέρα».

Το Sky News αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι η κοινοπραξία Παλιούκα αποτελείται από τον Λάρι Τάνενμπαουμ, πρόεδρο του NBA, τον Τζον Μπέρμπανη (ιδρυτή του hedge fund San Francisco Passport Capital) και τον συνιδρυτή του Facebook, Εντουάρντο Σέιβεριν. Επιπλέον, ανάμεσα στους υποστηρικτές του προέδρου της Bain Capital βρίσκεται και ο Μπομπ Ίγκερ, πρώην νούμερο ένα της Walt Disney.

Ο Παλιούκα δήλωσε περαιτέρω: «Ο πρώτος μας στόχος είναι να κάνουμε στρατηγικές επενδύσεις για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πρωταθλήματα και τρόπαια. Θα υποστηρίξουμε τους παίκτες και τους προπονητές μας για να διασφαλίσουμε ότι η Τσέλσι θα κερδίζει συνήθως και θα διεκδικεί τον τίτλο, είτε στην Πρέμιερ Λιγκ, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στη Σούπερ Λιγκ Γυναικών. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον τομέα των ακαδημιών για να αναπτύξουμε τα αστέρια του μέλλοντος και δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν είχαμε ένα συναρπαστικό και περιεκτικό όραμα για την Τσέλσι».

«Η Τσέλσι είναι μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης, σε μια πόλη παγκόσμιας κλάσης, με οπαδούς παγκόσμιας κλάσης: της αξίζει ένα γήπεδο παγκόσμιας κλάσης», κατέληξε ο Pagliuca.

Εκτός από την κοινοπραξία Pagliuca, οι άλλοι τρεις ανταγωνιστές είναι: μια ομάδα με επικεφαλής τον Σερ Μάρτιν Μπρόουτον (πρώην πρόεδρος της Liverpool και της British Airways), η οποία περιλαμβάνει τους δισεκατομμυριούχους μετόχους της Κρίσταλ Πάλας, Ντέιβ Μπλίτζερ και Τζος Χάρις.

Μια προσφορά υπό την ηγεσία του Τοντ Μπέλι, του συνιδιοκτήτη των Λ.Α. Ντότζερς, η οποία περιλαμβάνει υποστήριξη από την Clearlake Capital (αμερικανική επενδυτική εταιρεία) και μια τρίτη από την οικογένεια Ρίκετς, ιδιοκτήτρια των Σικάγο Κιουμπς, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Νταν Τζίλμπερτ και τον μεγιστάνα των hedge fund, Κεν Γκρίφιν.

naftemporiki.gr