Skip to main content

Απόρθητες οι έδρες σε Πάτρα και Λάρισα

Με σερί 11-0 στο τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα, ο Απόλλωνας ανέτρεψε τη διαφορά των εννέα πόντων με την οποία έχανε και νίκησε με 74-72 το Περιστέρι στην Πάτρα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στη Basket League.

Ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη των Πατρινών που έχουν ρεκόρ 7-12 και αύξησαν τη διαφορά τους από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» (τρίτη σερί ήττα) υποχώρησαν στο 8-11.

Για να κριθεί ο νικητής χρειάστηκε η χρήση του instant replay ώστε ξεκαθαρίσει πως το τελευταίο καλάθι του Γκρέι ήταν εκπρόθεσμο. Συγκεκριμένα, μετά από λάθος του Μήτρου Λονγκ στην τελευταία κατοχή του Απόλλωνα, στα 10”, το Περιστέρι είχε την τελευταία επίθεση.

Αστόχησε αρχικά με τον Κόζι σε τρίποντο, στη συνέχεια ούτε ο Χρηστίδης βρήκε στόχο με το φόλοου, με τον Γκρέι να σκοράρει εν τέλει, αλλά να έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος του αγώνα.

Ο Σίμονς με 20 πόντους και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών κι εκείνος που σημείωσε το νικηφόρο -όπως αποδείχθηκε- καλάθι του αγώνα.

Ο Μήτρου Λονγκ τελείωσε με 12 πόντους, ενώ 9 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Τσαλμπούρης και ο Μπόγρης 8 πόντους και 8 ριμπάουντ. Οι Γκρέι με 16 πόντους και ο Κόζι με 14 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, που είχαν ακόμη τον Πέτεγουέι με 11.

Την πέμπτη διαδοχική νίκη πανηγύρισε η Λάρισα και μάλιστα σχεδόν με το ίδιο σκορ στην Πάτρα, καθώς επικράτησε στο γήπεδό της του ΠΑΟΚ με 74-70 και συμπλήρωσε δύο μήνες αήττητη.

Οι Θεσσαλοί βελτίωσαν κι άλλο το σερί τους φτάνοντας στο 9-9, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μετά από την τέταρτη διαδοχική ήττα υποχώρησε στο 7-11.

Ο Στέφαν Μούντι παρότι ήταν άστοχος έξω από τα 6,75μ. (1/8 τρίποντα) ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 16 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Τζέιλεν Χάντσον και ο Ντεβόντε Γκριν που είχαν από 10.

Από τους φιλοξενούμενους ο Ζερμέν Λαβ τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 7 ασίστ, ο Ντιμίτρι Ρίβερς είχε 15 και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μέτρησε 10 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.