Skip to main content

Πόλο: Στον τελικό της γυναικείας Ευρωλίγκας με εμφάνιση πρωταθλητή ο Ολυμπιακός

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο γυναικείο πόλο, Ολυμπιακός, θα υπερασπιστεί αύριο (Κυριακή 3/4, 17:00) τον τίτλο του.

Σε ένα κατάμεστο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, η πειραϊκή ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ουγγρική Ουίπεστ, της οποίας επιβλήθηκε με 18-11 επί της Ουίπεστ και προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό. 

Ο Ολυμπιακός, ήταν «αφεντικό» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με πλουραλισμό στην επίθεση (σκόραραν εννέα αθλήτριες), με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να δίνει μοναδική…παράσταση κάτω από τα δοκάρια και όλη την ομάδα να δείχνει αποφασισμένη να επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο της Βουδαπέστης, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Η Βασιλική Πλευρίτου με τέσσερα τέρματα αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ η Κέστελι-Νάγκι ήταν επιθετικά…όλη η Ουίπεστ, με εννέα γκολ. 

Με το πόδι στο γκάζι από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, προηγήθηκε από το πρώτο οκτάλεπτο 5-3 αλλά εκεί που έβαλε τη σφραγίδα του και έδειξε την ανωτερότητά του ήταν το δεύτερο οκτάλεπτο. Με σερί 3-0 διεύρυνε τη διαφορά στο 8-3, κρατώντας απαραβίαστη την εστία της Χρυσής Διαμαντοπούλου που δεν δέχθηκε γκολ ούτε στο τετ α τετ με την Αντάλ-Αμπέλ στο 2.60.

Στην αντεπίθεση μάλιστα η Ράνεϊ έκανε το 9-3. Μόλις στο 2.02 από τη λήξη του οκτάλεπτου η Κέστελι-Νάγκι σημείωσε το (τρίτο της προσωπικό) πρώτο γκολ της ομάδας της στο οκτάλεπτο. Η διαφορά όμως είχε ήδη μεγαλώσει και το ημίχρονο έκλεισε με 10-5. 

Το πρώτο…μήνυμα της επανάληψης, ήταν η (μια ακόμα) καταπληκτική απόκρουση της Διαμαντοπούλου στο νέο τετ α τετ της Αντάλ-Αμπέλ. Ο Ολυμπιακός είδε την Ουίπεστ να τον πλησιάζει στο 10-7 και αμέσως απάντησε: 13-7 και το νερό…ξαναμπήκε στο αυλάκι. Ο δρόμος προς τον τελικό, ήταν χωρίς επιστροφή.

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς έπαιξε με τις: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ράνεϊ 1, Βασιλική Πλευρίτου 4, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

Η Ουίπεστ αγωνίστηκε με τις Μάγκιαρι, Όμπελι, Αντάλ-Αμπέλ, Φάργκας, Σούτς, Κέστελι-Νάγκι 9, Χαϊντού, Φάραγκο, Ζέγκεντι, Ριμπάνκσα 1, Μάτσαϊ 1, Περεζτέγκι, Γκολοπέντσα.