Skip to main content

Νίκη γοήτρου με τη Ρεάλ ο πολύ καλός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο, ίσως, φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του, έστω και καθυστερημένα, υποτάσσοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ με 87-86 και δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί των 13 ηττών από τη «βασίλισσα».

Ένα μικρό… δώρο από τους «πράσινους» στον Ολυμπιακό, ο οποίος μπορεί μετά την ήττα της Ρεάλ κι εφόσον νικήσει αύριο (1/4) την Μπαρτσελόνα να διεκδικήσει ακόμη και τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ διεξήχθη στο πλαίσιο της 33ης (προτελευταίας) αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και σήμανε την όγδοη νίκη του «τριφυλλιού» (8-18 το ρεκόρ του).

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο υπέστη την τρίτη συνεχή ήττα, υποχώρησε στο 18-9 και απειλείται άμεσα από την Αρμάνι Μιλάνο (18-8) και τον Ολυμπιακό (18-9).

Παρότι η διαφορά είχε την ελάχιστη τιμή, το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. 

Ο Παναθηναϊκός, χάρη στο εντυπωσιακά καλό ξεκίνημά του είχε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξει οι παίκτες του Πρίφτη προηγήθηκαν με 13 πόντους και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Κορυφαίος του αγώνα και της ομάδας του ήταν ο επιβλητικός απέναντι στον Ταβάρες, Παπαγιάννης, που μέτρησε 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 30 στο σύστημα αξιολόγησης.

Πολύ καλοί, επίσης, ήταν οι Παπαπέτρου (15π.), Νέντοβιτς (13π.) και Έβανς (13π.), ενώ από την ισπανική ομάδα προσπάθησαν ο Ερτέλ με 18 πόντους και ο Γιουλ με 15.