Skip to main content

Γκραν Πρι και στο Λας Βέγκας μετά από 40 χρόνια

Το Λας Βέγκας θα έχει το δικό του γκραν πρι, ανεβάζοντας σε τρεις τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα στις ΗΠΑ μετά το Όστιν (Τέξας) και το Μαϊάμι, που θα προστεθεί φέτος από τον Μάιο.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στους δρόμους του κέντρου της πόλης βράδυ Σαββάτου, αντί της Κυριακής. Σε αντίθεση με το 1981 και 1982, που φιλοξενήθηκε στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Ceasar’s Palace, το νέο γκραν πρι θα διασχίζει όλα τα εμβληματικά ξενοδοχεία στο κέντρο της ερήμου της Νεβάδα.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1985 που θα διεξαχθεί Σάββατο αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Τo γκραν πρι έχει μήκος 6,1 χιλιομέτρων, 14 στροφές με μια μεγάλη ευθεία και συνολική διάρκεια 50 γύρων.

Ακόμη, από του χρόνου η Φόρμουλα Ένα θα επιστρέψει στο Κατάρ, ξεκινώντας τη νέα δεκαετή συμφωνία της με τις αρχές του αραβικού κράτους.

Θα είναι ο τέταρτος αγώνας στη Μέση Ανατολή, μετά το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και το Άμπου Ντάμπι. Επιπλέον, το 2023 θα επιστρέψει και το γκραν πρι της Κίνας, μετά από τριετή απουσία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.