Skip to main content

Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική του Πογέτ

Καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γουστάβο Πογέτ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε σε φιλικό αγώνα της Ρουμανίας με 1-0 στο Βουκουρέστι, στο γήπεδο της Στεάουα, ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά στο 39ο λεπτό, κι ενώ στο 22΄ είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ καθαρό τέρμα του Γιακουμάκη. Από την πλευρά τους οι Ρουμάνοι είχαν για καλύτερη στιγμή ένα δοκάρι με τον Ρους στο 70΄.

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό από την αρχή και μόλις στο 4΄ η Εθνική είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν η προβολή του Γιακουμάκη έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 6΄ η κεφαλιά του Κίρικες μετά από κόρνερ πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Ρότα εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Στο 16΄ ο Μιτρίτσα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από αριστερά αστοχώντας για λίγο, ενώ στο 22΄ ο Πέλκας έβγαλε ασίστ στον Γιακουμάκη, που σκόραρε καλυπτόμενος απ’ τον Καμόρα.

Ο Ισπανός διαιτητής Μπενγκοετσέα στην αρχή κατακύρωσε το γκολ, αλλά στη συνέχεια και ύστερα από παρέμβαση του β΄ βοηθού του το ακύρωσε (λανθασμένα) ως οφσάιντ.

Στο ημίωρο ο Μάνταλος γύρισε στον Πέλκα που πλάσαρε μόλις άουτ, αλλά στο 39΄ ο Ρότα έβγαλε ωραία σέντρα προς τον Μπουχαλάκη που ακολουθούσε τη φάση κι εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι αλλαγές έκαναν πιο επιθετική τη Ρουμανία στο τελευταίο ημίωρο, με τους παίκτες του Έντι Ιορντανέσκου να φτάνουν κοντά στο 1-1 στο 70΄ με την κεφαλιά του Ρους, που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα είχε μια εξαιρετική επέμβαση σε νέα κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 72΄, στην τελευταία καλή ευκαιρία των Ρουμάνων για να αποφύγουν την ήττα.

Ο κύκλος των φιλικών αγώνων της Εθνικής ομάδας περιλαμβάνει στάση στην Ποντγκόριτσα, όπου η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο την Δευτέρα 28 Μαρτίου (21:00).