Skip to main content

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «ψηφίζει» πρωτάθλημα αντί για MVP

Στο μυαλό του Γιάννη Αντετοκούμπο δεν υπάρχει δίλημμα στην περίπτωση που θα έπρεπε να επιλέξει είτε το πρωτάθλημα είτε το βραβείο για τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς (MVP): το πρωτάθλημα και μάλιστα ασυζητητί.

Ο ηγέτης του Μιλγουόκι είναι μαζί με τους Τζοέλ Εμπίντ και Νίκολα Γιόκιτς οι επικρατέστεροι για το βραβείο του MVP της φετινής περιόδου, όμως ο Γιάννης προτιμά το δεύτερο σερί πρωτάθλημα με τους Μπακς από το τρίτο βραβείο στην καριέρα του.

«Αυτό που θέλω είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα. Η χαρά που πήρα όταν βγήκα MVP ήταν απίστευτη, ήμουν με την οικογένειά μου και τον συγχωρεμένο πατέρα μου. Ήταν φοβερό συναίσθημα και είμαι ευγνώμων», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Όμως, η χαρά που πήρα όταν κέρδισα το πρωτάθλημα δεν συγκρίνεται. Δεν συγκρίνεται ένα βραβείο με τη χαρά να είσαι σε ένα πούλμαν και 200.000 άνθρωποι να πανηγυρίζουν, λευκοί, μαύροι, λάτιν ή οποιοσδήποτε άλλος».

Για να συμπληρώσει λέγοντας: «Όλοι γιόρταζαν κι εσύ τους είχες δώσει αυτή τη χαρά. Υπήρχε κόσμος που δεν είχε δει πρωτάθλημα για 50 χρόνια, άλλοι που ήταν παιδιά την τελευταία φορά. Ένα πρωτάθλημα είναι σαν να κερδίζει όλη η πόλη ένα βραβείο. Ελπίζω ο Θεός να με ευλογήσει και να τα καταφέρουμε ξανά. Θα κάνω ότι μπορώ για να το πετύχουμε».