Skip to main content

Ανακοινώνονται οι τρεις πλειοδότες για την Τσέλσι

Σε έξι ανέρχονται οι προσφορές για την Τσέλσι, με τη Raine Group, την επενδυτική τράπεζα της Νέας Υόρκης που διαχειρίζεται την πώληση του συλλόγου, να έχει θέσει χρονικό όριο για το πότε θα ανακοινώσει τους «προτιμώμενους πλειοδότες».

Η διαδικασία θα περιορίσει τις προσφορές σε τρεις κι αυτές θα εξεταστούν λεπτομερέστερα από τους δικηγόρους της Τσέλσι και της Πρέμιερ Λιγκ.

Να σημειωθεί ότι έχουν επιτραπεί αρκετές καθυστερημένες αλλαγές στις προσφορές από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 18 Μαρτίου, γεγονός που επιβράδυνε ελαφρώς τη διαδικασία.

Ο όμιλος Raine ελπίζει να λάβει την απόφαση σχετικά με το ποιοι πλειοδότες θα περάσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας μέχρι την Τρίτη, 22 Μαρτίου.

Αν και ο τελικός ιδιοκτήτης της Τσέλσι δεν είναι γνωστός σε κανέναν επί του παρόντος, υπάρχει μια αίσθηση ότι στη διαδικασία νικήτρια θα βγει μια κοινοπραξία από τις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα (21/3) έγινε γνωστό ότι στο παιχνίδι έχει μπει και η Centricus, μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο της οποίας ηγούνται ο συνιδρυτής Νιζάρ Αλ-Μπασάμ και ο διευθύνων σύμβουλος Γκαρθ Ρίτσι, που συνεργάζονται με τις Cheyne Capital και Talis Capital.

Μια άλλη προσφορά, εκείνη του Νικ Κάντι (Blue Football Consortium), είναι σε συνεργασία με επενδυτές από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα.

Υπόσχεται υψηλό επίπεδο συμμετοχής οπαδών, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης «χρυσής μετοχής» στον σύλλογο, δικαιωμάτων ψήφου και συμβουλευτικής επιτροπής για τους οπαδούς.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης τον πρώην επιθετικό των «Μπλε»,Τζανλούκα Βιάλι και την εταιρεία του Tifosy Capital & Advisory.

Η PrimaryBid, μια τεχνολογική πλατφόρμα, βρίσκεται σε συζητήσεις για τη διευκόλυνση αυτών των ιδεών εκ μέρους της κοινοπραξίας του Κάντι.

Προσφορές υπάρχουν επίσης από τις ΗΠΑ, την οικογένεια Ρίκετς και μια κοινοπραξία με τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Χάνσγιοργκ Βις, τον συνιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Ντότζερς Τοντ Μπέλι και τον Τζόναθαν Γκολντστάιν.

Επίσης, η Saudi Media Group πιστεύει ότι η προσφορά της είναι ανταγωνιστική, ενώ υπάρχει και η πρόταση του Σερ Μάρτιν Μπρόουτον μαζί με τον Σεμπάστιαν Κόε.