Skip to main content

Μεγάλες προκρίσεις στα προημιτελικά για Ατλέτικο και Μπενφίκα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ είχαν φύγει με ισοπαλίες από Μαδρίτη και Λισσαβόνα στους πρώτους αγώνες τους με Ατλέτικο και Μπενφίκα αντίστοιχα, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και είχαν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά.

Τουλάχιστον, έτσι νόμιζαν… Τόσο οι «ροχιμπλάνκος» όσο και οι «αετοί» νίκησαν 1-0 στο Μάντσεστερ και το Άμστερνταμ και πήραν θριαμβευτικές προκρίσεις στους «8» της ανώτατης ηπειρωτικής οργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.

Στην Αγγλία, η πάντα «σκληροτράχηλη» ομάδα του Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε είχε άριστη τακτική, δεν άφησε περιθώριο δράσης και απειλής στον Ρονάλντο, ενώ χτυπώντας με τον ακραίο της Ρενάν Λόντι στο 41ο λεπτό κράτησαν το προβάδισμα ως το τέλος, με τον Γιαν Όμπλακ να πραγματοποιεί μερικές σπουδαίες επεμβάσεις.

Στην Ολλανδία, ο Άγιαξ δεν κατάφερε να βρει γκολ στο πρώτο ημίχρονο της υπεροχής του, καθώς ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος οσάκις χρειάστηκε υπερασπίστηκε επιτυχώς την εστία των Λουζιτανών.

Προϊόντος του χρόνου η Μπενφίκα ισορρόπησε και τιμώρησε την ολλανδική τιμωρία για την αγωνιστική φλυαρία της σκοράροντας το γκολ της πρόκρισης με κεφαλιά του Ντάρβιν Νούνες, δεκατρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα (77΄).