Skip to main content

Στο χάος η Τσέλσι, έτοιμη και η Nike να αφήσει το σύλλογο

Δεν είναι μόνο το μπλοκάρισμα της πώλησης, οι δυσκολίες στην εκτέλεση των συνηθισμένων καθημερινών εργασιών και το αίτημα της εταιρείας «Tre» γι΄ αφαίρεση του λογότυπου από την εμφάνιση.

Η Τσέλσι βλέπει νέους… πονοκέφαλους στον ορίζοντα, αφού η Nike εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει τη σχέση με τους «Μπλε», που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια.

Ένας τερματισμός που – γράφει η Daily Mail – θα μπορούσε να κοστίσει στην Τσέλσι έως και 540 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 640 εκατομμύρια ευρώ).

Η ομάδα του Λονδίνου βρέθηκε σε κρίση αφού ο ιδιοκτήτης Ρομάν Αμπράμοβιτς είδε τα περιουσιακά στοιχεία του να παγώνουν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω των δεσμών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο σύλλογος έχει ήδη αναστείλει τη συνεργασία με την «Tre» για τη χορηγία της φανέλας, συμφωνία ύψους 120 εκατομμυρίων λιρών. Τώρα, η Nike θα μπορούσε να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε 15ετή συμφωνία ύψους 900 εκατομμυρίων λιρών (1,07 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2016, αλλά μετά τα πρόσφατα γεγονότα η Nike λέγεται ότι «σκέφτεται να αποχωρήσει».

Αυτό το ενδεχόμενο θα ανάγκαζε το σύλλογο να δει 540 εκατομμύρια λίρες να «ξεθωριάζουν» τα επόμενα χρόνια, ένα σημαντικό ποσό που η Τσέλσι δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να πετύχει με έναν νέο τεχνικό χορηγό.

Τα έσοδα θα έλειπαν επίσης από το γήπεδο, καθώς ο σύλλογος θα μπορούσε να χάσει έως και 600.000 λίρες ανά παιχνίδι εάν δεν μπορούσε να πουλήσει εισιτήρια για τους υπόλοιπους αγώνες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αυτή τη σεζόν.

Στο βάθος παραμένουν οι διαπραγματεύσεις για πιθανή πώληση, που θα επέτρεπε στον σύλλογο να αναπνεύσει ξανά. Η Τσέλσι ζήτησε χθες να επανεξεταστεί η άδεια που χορηγήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει με τον πιο φυσικό τρόπο, παρά τις κυρώσεις σε βάρος του ιδιοκτήτη της.