Skip to main content

Ο Κούρτιτς έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τη Γάνδη στην Τούμπα και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (17/3) στο Βέλγιο.

Η βελγική ομάδα κατάφερε να κερδίσει χώρους στο πρώτο τέταρτο, αλλά ήταν ο ΠΑΟΚ που είχε την πρώτη ευκαιρία: στο 20΄ ο Μπίσεσβαρ μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Άκπομ αλλά ο γκολκίπερ Ρουφ, άλλαξε την πορεία της μπάλας τόσο ώστε να μην βρεθεί στην πορεία της ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Στο 24΄ οι Βέλγοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με τον Ντεπότρ να μην προλαβαίνει στην έξοδό του τον Πασχαλάκη που έδωσε λύση έγκαιρα. Στο 52΄ ο ΠΑΟΚ δημιούργησε κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Άκπομ, που έπιασε άστοχη κεφαλιά από καλή θέση σε σέντρα του Κούρτιτς.

Ένα γκολ του Κάστρο-Μόντες στο 53΄ ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ και πέντε λεπτά αργότερα (58΄) ο αγώνας κρίθηκε από το υπέροχο φάουλ του Κούρτιτς από το ύψος της περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 69΄ πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά ο Λύρατζης έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή μια επικίνδυνη σέντρα πάνω από το κεφάλι του Κουμς. 

Ως το τέλος του παιχνιδιού οι Βέλγοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κενά στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, που πάντως στη ρεβάνς δεν θα έχει διαθέσιμους τον σκόρερ του και τον Άντριγια Ζίφκοβιτς, που συμπλήρωσαν κάρτες.