Skip to main content

«Βασίλισσα» είναι μόνο η Ρεάλ

Το όνομα, η φανέλα και το χατ-τρικ του Καρίμ Μπενζεμά έφεραν μια μεγάλη νίκη-πρόκριση για τη Ρεάλ Μαδρίτης στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «βασίλισσα» επιβλήθηκε με 3-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Μπερναμπέου», υπερκάλυψε την ήττα (0-1) στη γαλλική πρωτεύουσα και άφησε εκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 1-0 στο ημίχρονο με γκολ του Μπαπέ στο 39ο λεπτό, κι αφού ο Γάλλος σταρ είδε να του ακυρώνονται άλλα δύο τέρματα.

Η Παρί κρατούσε το σκορ ως το 61ο λεπτό και διατηρούσε τον έλεγχο και το ρυθμό του αγώνα, αλλά ένα τραγικό λάθος του Ντοναρούμα έφερε την ισοφάριση, δημιούργησε ανασφάλεια στους Γάλλους και το γήπεδο αφού πήρε… φωτιά, άρχισε να «γέρνει».

Ο πολύπειρος Γάλλος επιθετικός υποχρέωσε τον Ντοναρούμα σε μεγάλο σφάλμα, με την μπάλα να φτάνει στον Βινίσιους, ο οποίος τη «σέρβιρε» εκ νέου στον Μπενζεμά για το 1-1.

Στο 76΄ από νέο λάθος (Νεϊμάρ) της Παρί ψηλά, η μπάλα κατέληξε στον Μόντριτς που την πέρασε στον Μπενζεμά ο οποίος έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ, καθώς το σουτ κόντραρε και στον Μαρκίνιος κι άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Ντοναρούμα.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Μαδριλένων, ακόμη ένα τεράστιο λάθος του Μαρκίνιος έστρωσε την μπάλα στον Γάλλο που σούταρε με τη μία για το 3-1 στο 78΄. 

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι με πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της έμεινε στο 0-0 με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Έτιχαντ» και προκρίθηκε… χαλαρά στα προημιτελικά, αφού το 5-0 στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» ήταν αδύνατο να ανατραπεί.

Βασικός για τους «Πολίτες» ήταν ο 19χρονος δεξιός μπακ Σι Τζέι Ίγκαν-Ρίλεϊ, που έκανε ντεμπούτο στο Champions League, ενώ στο 73΄ ο Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε στο παιχνίδι τον 36χρονο τερματοφύλακα Σκοτ Κάρλσον, ο οποίος έπαιξε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης ύστερα από 16 χρόνια και 338 μέρες.