Skip to main content

Το Μάντσεστερ είναι «γαλάζιο»

Αφεντικό στο Μάντσεστερ είναι η Σίτι κι αυτό το κατάλαβε με οδυνηρό τρόπο η Γιουνάιτεντ, που συνετρίβη με 4-1 από τους «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Ταυτόχρονα, ήταν η τρίτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που η Σίτι κατάφερε να νικήσει την άσπονδη συμπολίτισσά της και στις δύο έδρες για το πρωτάθλημα.

Η επίδοξη πρωταθλήτρια Αγγλίας αποσπάστηκε 6 βαθμούς από τη δεύτερη Λίβερπουλ, που έχει πάντως παιχνίδι λιγότερο.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν πολλές απουσίες, με τον Ρονάλντο μεταξύ αυτών, αλλά το κίνητρο της αντιπάλου, που ένιωθε την «ανάσα» της Λίβερπουλ, υπερίσχυσε…

Με τον Κέβιν Ντε Μπρόιν να κάνει ίσως το καλύτερο παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε τύχη στο «Έτιχαντ».

Ο Βέλγος άσος άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στα ντέρμπι της πόλης, αλλά ο Τζέντον Σάντσο ισοφάρισε στο 22΄ με ωραίο τελείωμα.

Ο Βέλγος όμως με άπιαστο βολέ στο 28΄ ξανάβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, για να παραλάβει τη σκυτάλη στο β΄ ημίχρονο ο Ριάντ Μαχρέζ, που με άλλα δύο γκολ (68′, 90΄+3) διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 4-1.

Η Άρσεναλ συνέχισε το νικηφόρο σερί των τελευταίων εβδομάδων επικρατώντας στο «Βίκαρατζ» της Γουότφορντ με 3-2.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα πήρε τη νίκη με τα γκολ των Όντεργκαρντ (5΄), Σακά (30΄) και Μαρτινέλι (52΄), ενώ για τις «Σφήκες» σκόραραν ο Ερνάντες (11΄) και ο Σισοκό (87΄). 

Η Άρσεναλ ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει την προσπάθεια για συμμετοχή στο Champions League την επόμενη σεζόν, μετά από έξι χρόνια.