Skip to main content

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου καταδίκασε τη ρωσική εισβολή

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) εξέδωσε ανακοίνωση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας την απερίφραστη καταδίκη της. 

H ανακοίνωση:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου είναι συγκλονισμένη από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και καταδικάζει τη ρωσική στρατιωτική εισβολή. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε έχει μιλήσει με τον με τον αντιπρόεδρο της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Στίβου, Σεργκέι Μπούμπκα προκειμένου να του παράσχουμε οποιαδήποτε πρακτική υποστήριξη μπορούμε να δώσουμε.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση προσεκτικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει τα σχέδια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην στο Μουσκάτ ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι.

Αν αλλάξουν τα δεδομένα, θα ειδοποιήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους άμεσα. Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου τελεί υπό αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, εξαιτίας παραβίασης κανονισμών αντιντόπινγκ και δεν έχει δικαίωμα να φιλοξενήσει το διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ή να στείλει ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις».