Skip to main content

Τελικός «αιωνίων» στο μπάσκετ ύστερα από 9 χρόνια

Αφιερωμένος στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου φιλάθλου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα είναι ο σημερινός τελικός του Φάιναλ-4 του Κυπέλλου μπάσκετ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (20/2, 17:00).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θέλοντας να στείλει βροντερό μήνυμα κατά της βίας, θα διανείμει σε όλο το κοινό και κατά την είσοδο στις θύρες μπλουζάκια με το σύνθημα «Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή».

Αγωνιστικά, το ντέρμπι των δύο κορυφαίων ομάδων επανέρχεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ύστερα από 9 χρόνια και συγκεκριμένα μετά τον τελικό του Ελληνικού, όταν οι «πράσινοι» είχαν κατακτήσει τον τίτλο νικώντας με 81-78.

Στα ημιτελικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός απέκλεισαν ΑΕΚ και Προμηθέα Πατρών αντίστοιχα κι ετοιμάζονται για το τρίτο φετινό παιχνίδι τους σε τρίτη διαφορετική διοργάνωση, μετά το πρωτάθλημα όπου νίκησε ο Παναθηναϊκός και την Ευρωλίγκα με νικητή τον Ολυμπιακό, με τις νίκες να επιτυγχάνονται εκτός έδρας.

Ο Παναθηναϊκός έχει την παράδοση με το μέρος του, αφού σε εννέα τελικούς με τους «ερυθρόλευκους» έχουν σημειώσει επτά νίκες κι έχουν κατακτήσει το Κύπελλο συνολικά 20 φορές.

Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το δέκατο Κύπελλο, με έναν προπονητή (Γιώργος Μπαρτζώκας) που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με την πειραϊκή ομάδα αλλά ακόμη δεν έχει εγχώριο τίτλο.