Skip to main content

Ο Χάμιλτον επιστρέφει δριμύτερος

«Δεν είπα ποτέ, ότι θα σταματήσω, μου αρέσει αυτό που κάνω»: με αυτό τον τρόπο απάντησε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον στη φημολογία που έκανε λόγο για ενδεχόμενη αποχώρησή του από τη Φόρμουλα 1, μετά την απώλεια του τίτλου από τον Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο του τελευταίου Γκραν Πρι της περυσινής σεζόν.

«Ήταν προφανώς μια δύσκολη περίοδος για εμένα και ήταν μια στιγμή που χρειαζόμουν πραγματικά να κάνω ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος στη διάρκεια της (διαδικτυακής) παρουσίασης της νέας Mercedes.

«Είχα την οικογένειά μου γύρω μου, έφτιαξα υπέροχες αναμνήσεις και τελικά έφθασα σε ένα σημείο όπου αποφάσισα ότι ήθελα να αγωνιστώ ξανά στη νέα σεζόν, δουλεύοντας με τον Τότο (Βολφ) και τον Τζορτζ (Ράσελ)».

Με τον Βολφ επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, ο Χάμιλτον θα έχει παρτενέρ φέτος τον επίσης Άγγλο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Βάλτερι Μπότας, καθώς ο Φινλανδός επέλεξε να συνεχίσει στην Alfa Romeo.

Οι δύο Βρετανοί, θα οδηγήσουν ένα νέο W13 που σηματοδοτεί την επιστροφή του γκρι χρώματος, δίνοντας νόημα στο ιστορικό προσωνύμιο μονοθέσιων Mercedes, τα «Ασημένια Βέλη».

Ο Βολφ, από την πλευρά της εταιρείας, αποθέωσε το αστέρι της ομάδας του και του παγκόσμιου πρωταθλήματος, λέγοντας: 

«Ποτέ δεν τον έχω δει τόσο αποφασισμένο. Ο Λιούις, είναι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο και μαζί του είναι ένας από τους πιο λαμπρούς και πολλά υποσχόμενους αυτής της γενιάς, ο Τζορτζ».