Skip to main content

Formula1: Τέλος ο Μάσι, αλλαγές στον τομέα της διεύθυνσης των αγώνων

Η FIA είχε ξεκαθαρίσει πως θα κάνει έρευνα για όσα έγιναν στο θρυλικό Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, έχοντας στο επίκεντρο τις αποφάσεις του διευθυντή αγώνων, Μάικλ Μάσι. Αποφάσεις που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν, η διοργανώτρια αρχή του αθλήματος, ανακοίνωσε πως ο Μάσι δεν θα συνεχίσει στον ρόλο που είχε μέχρι πρότινος, δικαιώνοντας επί της ουσίας την McLaren Mercedes και τον Λιούς Χάμιλτον που έχασε στον τελευταίο γύρο το πρωτάθλημα από τον Μαξ Φερσάπεν της Red Bull.

Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ έκανε γνωστή μια σειρά αλλαγών στον τρόπο που θα γίνεται η διεύθυνση και ο έλεγχος των αγώνων ενώ θα υπάρχουν και αλλαγές στη διαδικασία με την οποία τα μονοθέσια που είναι ένα γύρο πίσω θα περνούν μπροστά.

Γεγονός που ήταν στο επίκεντρο της διαμάχης στον τελευταίο αγώνα της σεζόν και έδωσε την ευκαιρία στον Φερστάπεν να πλησιάσει και να να προσπεράσει τον Χάμιλτον στο πιο επικό φινάλε της Formula1.

Ο Νιλς Ουίτιχ και ο Εντουάρντο Φρέιτας θα έχουν εναλλάξ το ρόλο του διευθυντή αγώνα, έχοντας στο πλευρό τους και τον Χέρμπι Μπλας ως μόνιμο ανώτερο σύμβουλο. Στον Μάικλ Μάσι θα προσφερθεί μια νέα θέση στη FIA.