Skip to main content

Στο στόχαστρο μεγάλου αμερικανικού ταμείου η Αταλάντα

Ένα μεγάλο ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο από τις ΗΠΑ έχει στόχο την Αταλάντα. Το γράφει η ιταλική εφημερίδα Libero, κάνοντας λόγο για συμφωνία 350 εκατομμυρίων ευρώ για το 70% του συλλόγου του Μπέργκαμο με την οικογένεια Περκάσι, που θα παραμείνει με μειοψηφικό μερίδιο και θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την εταιρεία.

Υπό όρους, βεβαίως, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αντόνιο και ο Λούκα Περκάσι είναι πεπεισμένοι ότι το να έχουν από πίσω τους έναν συνεργάτη που τους υποστηρίζει οικονομικά είναι ο σωστός τρόπος για να κάνουν το τελευταίο ποιοτικό άλμα προς την κορυφή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο Libero, υπογραμμίζοντας ότι η Αταλάντα δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία, δεν υπάρχει πιθανότητα το εν λόγω fund να είναι το KKR, ο αμερικανικός κολοσσός που βρέθηκε στο προσκήνιο από τις φήμες των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει το ενδιαφέρον ενός fund. Διότι αν αληθεύει ότι τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ή τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου – όπως στην περίπτωση του ταμείου Elliott με τη Μίλαν – συνήθως εισέρχονται σε χρεωμένες εταιρείες, τις αναδιαρθρώνουν και στη συνέχεια τις πουλούν τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι εξίσου αληθές ότι σκέφτονται με όρους οικονομικών και «πολιτικών» προοπτικών.

Από αυτή την άποψη η Αταλάντα έχει υγιείς ισολογισμούς, αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχει περιθώριο να αναπτυχθούν περαιτέρω, αν και παραμένουν κάποιες αμφιβολίες για τις αξιολογήσεις. Όχι τόσο για την αξία καθαυτή της ομάδας, όσο για την υποτίμηση που έχει υποστεί η επιχείρηση λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.