Skip to main content

Συλλογή υπογραφών για να σωθεί το «Σαν Σίρο» με δημοψήφισμα

Ξεκίνησε στο Μιλάνο η συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα με στόχο τη διάσωση του «Σαν Σίρο», το οποίο θα κατεδαφιστεί για να δημιουργηθεί χώρος για τις νέες εγκαταστάσεις που θέλουν να φτιάξουν Ίντερ και Μίλαν.

Η παρουσίαση των ερωτήσεων του δημοψηφίσματος για το «Σαν Σίρο» πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Δημοψηφίσματος στην Πιάτσα Σκάλα, μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.

Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 υπογραφές από πολίτες. Υπάρχουν δύο ερωτήσεις, οι οποίες μπορούν να υπογραφούν ηλεκτρονικά σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή σε ειδικά κιόσκια σε όλη την πόλη.

Η μία είναι για την κατάργηση του ψηφίσματος του Νοεμβρίου 2021, με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο έκρινε το έργο του νέου γηπέδου Ίντερ και Μίλαν δημόσιου ενδιαφέροντος.

Το άλλο ερώτημα είναι προληπτικό και ζητεί από τη διοίκηση να διαφυλάξει το στάδιο «στην τρέχουσα λειτουργία του, χωρίς να προχωρήσει στην κατασκευή μιας νέας αθλητικής εγκατάστασης με την ίδια λειτουργία στην περιοχή Σαν Σίρο».

Επιπλέον, να ξεκινήσει ένας διεθνής διαγωνισμός για έργα ανάπλασης στο γήπεδο «Μεάτσα» (το άλλο όνομα του γηπέδου» και να εκπονηθεί ένα γενικό σχέδιο για την περιοχή Σαν Σίρο και την ανάπλασή της.

Για να ξεκινήσει το δημοψήφισμα, «χρειάζονται χίλιες υπογραφές μέχρι τις 5 Μαρτίου συν άλλες 14 χιλιάδες υπογραφές», εξήγησε η δικηγόρος Βερόνικα Ντίνι που ακολουθεί την επιτροπή.

«Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2022, το επόμενο φθινόπωρο. Για την απαρτία αρκεί να ψηφίσει περίπου το 25% του εκλογικού σώματος του Μιλάνου για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα».