Skip to main content

Καμίλα Βαλίεβα: Η 15χρονη που έγραψε ιστορία με τετραπλό άλμα

Το όνομα της Καμίλα Βαλίεβα είναι εδώ και δύο ημέρες το πιο πολυσυζητημένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο και όχι άδικα.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η νεαρή Ρωσίδα έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή.

Το όνομά της έχει γίνει trend σε όλα τα social media και όχι άδικα, αφού χρήστες από όλο τον κόσμο έσπευσαν να θαυμάσουν τα δύο προγράμματα της Βαλίεβα στα οποία επιχείρησε το τετραπλό άλμα. 

Η Βαλίεβα, γεννημένη στο Καζάν της Ρωσίας το 2006 ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ σε ηλικία τριών ετών και από τότε δεν βγήκε ποτέ από τις παγοπίστες έχοντας έναν στόχο, όπως αποκάλυψε η μητέρα της: Να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης.

Και τα κατάφερε και με το παραπάνω, αφού όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό μαζί με τις άλλες αθλήτριες της Ρωσίας, αλλά έκανε και το κάτι παραπάνω ώστε να μείνει το όνομά της στην ιστορία.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βάζει τη σφραγίδα της σε κάτι σπουδαίο, αφού πριν από λίγους μήνες έσπασε το φράγμα των 90 πόντων, στο μικρό πρόγραμμα.