Skip to main content

Πέρασε από τη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και διατήρησε τη διαφορά των 9 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αφήνοντας ουραγό την «Ελαφρά Ταξιαρχία», στην επιστροφή του Τζαλούκα Φέστα στον πάγκο της ένα μήνα μετά την… απόλυσή του.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 31΄ με τον Μουργκ, που τιμώρησε την αντίπαλη αμυντική αδράνεια. Πριν το γκολ, πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες με τους Βιεϊρίνια (3΄, 17΄), Κούρτιτς (6΄) και Άκπομ (18΄).

Ο Απόλλωνας φάνηκε στο 36΄, όταν σε αντεπίθεση ο Γιαννιώτας πέρασε τον Ίγνκασον και σούταρε για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Πασχαλάκης, ο οποίος στο 43΄ πέταξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γιακιμόφσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η μπάλα παίχθηκε πάνω-κάτω, με τον Απόλλωνα να επιδιώκει την ισοφάριση και τον ΠΑΟΚ ένα δεύτερο γκολ. Σουτ του Βιεϊρίνια έφυγε μόλις άουτ στο 58΄, ενώ μια προσπάθεια του Τσιλούλη απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Πασχαλάκης τρία λεπτά αργότερα.

Στο 87΄ ο Τσιλούλης έγινε μοιραίος για την ομάδα του, καθώς σε σέντρα-μισό γκολ του Μαρτίνες αστόχησε εξ επαφής!

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σιδηρόπουλος είδε, μέσω και του VAR, πέναλτι σε πτώση του Σίντνεϊ στην περιοχή και ο Κούρτιτς ευστόχησε από την… αγαπημένη θέση του στο 90΄+2 για το 0-2.