Skip to main content

O Tζόκοβιτς και ο Φέντερερ έβγαλαν το καπέλο στον Ναδάλ

Για μία εποχή ήταν η τριάδα που διεκδικούσε συστηματικά τα μεγάλα τουρνουά, τους σπουδαίους τίτλους. Στο φετινό Australian Open Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αγωνίστηκε λόγω της γνωστής υπόθεσης με την βίζα, ο Ρότζερ Φέντερερ λόγω επέμβασης στο γόνατο και ο Ράφα Ναδάλ ήταν εκείνος που έπρεπε να βγάλει ασπροπρόσωπη την γενιά τους. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με την κορυφή του πρώτου μεγάλου grand slam της χρονιάς.

Μετά την επική νίκη του Ισπανού τενίστα, τόσο ο Τζόκοβιτς όσο και ο Φέντερερ τον αποθέωσαν με αναρτήσεις τους στα social media.

O Τζόκοβιτς έγραψε:

«Συγχαρητήρια Ράφαελ Ναδάλ για το 21οgrand-slam. Σπουδαίο κατόρθωμα. Πάντα εντυπωσιακό το μαχητικό σου πνεύμα που επικράτησε για άλλη μια φορά. Ο Μεντβέντεφ τα έδωσε όλα εκεί έξω και έπαιξε με το πάθος και την αποφασιστικότητα που έχουμε φτάσει να περιμένουμε από αυτόν».

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ, υπογράμμισε:

«Τι αγώνας. Στον φίλο μου και εξαιρετικό αντίπαλο, Ράφαελ Ναδάλ. Εγκάρδια συγχαρητήρια για τον πρώτο που φτάνει τους 21 τίτλους σε grand-slam. Μερικούς μήνες πριν κάναμε πλάκα μεταξύ μας γιατί ήμασταν και οι δυο με πατερίτσες. Απίστευτο. Ποτέ μην υποτιμάτε έναν τεράστιο πρωταθλητή. Η τρομερή σου εργατικότητα, η αφοσίωση και το μαχητικό πνεύμα αποτελούν έμπνευση για εμένα και για αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είμαι περήφανος να μοιράζομαι αυτή την εποχή μαζί σου και είναι μεγάλη μου τιμή που να παίζω τον ρόλο μου με το να σε ωθώ για να πετυχαίνεις ακόμα περισσότερα. Όπως έχεις κάνεις κι εσύ για μένα εδώ και 18 χρόνια! Είμαι σίγουρος ότι έχεις κι άλλα κατορθώματα μπροστά σου, αλλά προς το παρόν απόλαυσε αυτό».