Skip to main content

BBC: Μεγάλη αμφιβολία για την ημερομηνία θετικότητας του Τζόκοβιτς

Το Australian Open ολοκληρώνεται αύριο (30/1), όμως η… σαπουνόπερα με πρωταγωνιστή τον Νόβακ Τζόκοβιτς απέχει πολύ από το να τελειώσει.

Ο Σέρβος αντιεμβολιαστής είχε επωφεληθεί από ιατρική εξαίρεση, λόγω θετικού τεστ για Covid-19 με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου (το αρνητικό τεστ είχε ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου) για να εισέλθει στην Αυστραλία, πριν τελικώς ανακληθεί η βίζα του και ο ίδιος απελαθεί.

Όμως, έρευνα του BBC που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ήρθε να αμφισβητήσει την ακρίβεια αυτών των αποτελεσμάτων, που κοινοποίησε το σερβικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Κάθε τεστ έχει έναν αύξοντα αριθμό. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατάφεραν να προμηθευτούν 21 τεστ PCR. Ωστόσο, εάν αυτοί οι αύξοντες αριθμοί ακολουθούν μια χρονολογική σειρά, κάτι που φαίνεται να ισχύει, τότε αυτός του Νόβακ Τζόκοβιτς (7371999), λογικά θα έπρεπε να είχε παραχθεί μεταξύ 25 και 28 Δεκεμβρίου και όχι στις 16 Δεκεμβρίου.

Ένα timing το οποίο είναι επίσης αναχρονιστικό και ως προς την ημερομηνία της δεύτερης, αρνητικής εξέτασης, με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου.

Αν και αυτά τα τεστ μπορεί να έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία σε πολλά εργαστήρια με διαφορετικούς κωδικούς, το BBC πραγματοποίησε ελέγχους σε οκτώ διαφορετικά εργαστήρια. Και όλα είχαν τα ίδια δεδομένα.

Αυτή η έρευνα, επομένως, θέτει ξεκάθαρα αμφιβολίες για ένα πιθανό ψέμα του Σέρβου άσου, που αν αποδειχθεί σημαίνει πως ήταν έτοιμος να κάνει τα πάντα για να υπερβεί τους κανόνες και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη.