Skip to main content

Η CBF επιβάλλει εμβολιασμό των παικτών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Βραζιλίας

Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 για να παίξουν στην κορυφαία κατηγορία της Βραζιλίας, ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας (CBF).

Η CBF παρακολουθεί στενά την πανδημία και σε μια ενημέρωση των απαιτήσεων για τους συλλόγους, το διοικητικό όργανο έδωσε εντολή στους παίκτες να καταπολεμούν τον ιό.

«Ένα από αυτά είναι η υποχρέωση υποβολής πλήρους πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 στην Ιατρική Επιτροπή του CBF», ανέφερε η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Εάν ένας αθλητής ή μέλος του τεχνικού επιτελείου ενός από τους συλλόγους δεν παρουσιάσει το πιστοποιητικό εμβολίου, θα αποτραπεί η συμμετοχή του σε αγώνες που τελούνται υπό την αιγίδα της CBF, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών πρωταθλημάτων καθώς και του Copa do Brasil (Κύπελλο Βραζιλίας).

Ο εμβολιασμός θα θεωρείται «πλήρης» 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση ή την εφάπαξ δόση, ενώ η απαίτηση δεν θα απαλλάξει συλλόγους και παίκτες από υποχρεωτικά τεστ Covid-19.

«Η CBF επαναλαμβάνει την υιοθέτηση των μέτρων που συνιστώνται από τις υγειονομικές αρχές και συμβάλλει άμεσα στη διασφάλιση ότι οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται με υπεύθυνο, ασφαλή και έγκαιρο τρόπο σε κάθε τοποθεσία, έχοντας επίγνωση του ανομοιογενούς μοτίβου μετάδοσης σε όλη την εθνική επικράτεια», ανέφερε η Ομοσπονδία στον ιατρικό οδηγό της για το 2022.

Η CBF συνέστησε στις κρατικές ομοσπονδίες να επιβάλουν τεστ για τα επιμέρους πρωταθλήματα της χώρας. Και τα δύο κρατικά πρωταθλήματα, του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο, ξεκινούν στις 26 Ιανουαρίου. Μια μέρα αργότερα η Εθνική Βραζιλίας παίζει με τον Ισημερινό για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο προπονητής της Σελεσάο, Τίτε, δήλωσε ότι απέκλεισε τον αμυντικό Ρενάν Λόντι από τις κλήσεις του επειδή δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος. Το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.