Skip to main content

Το CAS απέρριψε την απόφαση της FIFA για Γκουέι

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) ανέτρεψε την απόφαση της FIFA να αποκλείσει τον Παπέ Γκουέι από το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών, με τον μέσο της Μαρσέιγ να είναι πλέον ελεύθερος να παίξει για τη Σενεγάλη.

Το CAS δεν έχει αποφασίσει ακόμη επί του αποκλεισμού της FIFA στον 22χρονο από όλες τις επίσημες διοργανώσεις για τέσσερις μήνες, όμως ο παίκτης «δεν τελεί πλέον σε αναστολή αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ένας εκπρόσωπος του CAS.

Αφού ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάβρη, ο Γκουέι επρόκειτο να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020. Όμως, ενώ είχε ήδη κάνει προσύμφωνο με τη Γουότφορντ εντάχθηκε στη Μαρσέιγ.

Η FIFA αποφάσισε να αποκλείσει τον παίκτη ενώ ερεύνησε όλο το σενάριο σχετικά με τη μεταγραφή του, αλλά το CAS το έχει πλέον ακυρώσει.

Ο Γκουέι έχει παίξει για την Εθνική Γαλλίας σε επίπεδο κάτω των 18 και κάτω των 19 ετών πριν επιλέξει να εκπροσωπήσει τη Σενεγάλη, από όπου κατάγονται οι γονείς του, τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών ήρθε από τον πάγκο στην εναρκτήρια νίκη επί της Ζιμπάμπουε, αλλά έχασε το (ισόπαλο 0-0) παιχνίδι με τη Γουινέα λόγω της τιμωρίας.

Η Μαρσέιγ, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ (2,28 εκατομμύρια δολάρια) και απαγόρευση μεταγραφών, δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.