Skip to main content

Οι «ανήσυχοι» ηγέτες της ΔΟΕ προειδοποιούν τον Ινφαντίνο

Η ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής υπογράμμισε εκ νέου την αντίθεσή της στο σχέδιο του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Το σχέδιο της FIFA ήταν στην ημερήσια διάταξη για την ετήσια «Ολυμπιακή Σύνοδο Κορυφής» των αθλητικών φορέων το σαββατοκύριακο, στην οποία παραβρέθηκε ο Ινφαντίνο και η οποία πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν «θέματα σημασίας για το μέλλον του Ολυμπιακού κινήματος».

«Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις προτάσεις της FIFA για ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο και τον αντίκτυπο στο παγκόσμιο καλαντάρι αθλητικών εκδηλώσεων», ανέφερε η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της, καταφέρνοντας ακόμη ένα πλήγμα στην υπερηφάνεια του Ινφαντίνο ενόψει της διαδικτυακής «Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής» των ομοσπονδιών της FIFA. αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Ινφαντίνο φέρεται να είπε στους αντιπροσώπους ότι «αυτό που είχε παρουσιαστεί μέχρι στιγμής ήταν μόνο τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα οποία είναι ακόμη υπό συζήτηση».

Αλλά από τις έξι συνομοσπονδίες της FIFA, μόνο η Αφρική έχει μέχρι στιγμής υποστηρίξει επίσημα 100% το σχέδιο, το οποίο έχει καταδικαστεί σε μεγάλο βαθμό ότι καταργεί 100 χρόνια παράδοσης, βλάπτει ένα ήδη πολύ πιεστικό διεθνές καλαντάρι και αποτελεί σημαντική απειλή για την ευρύτερη χρηματοδότηση του παιχνιδιού σε κορυφαίες εθνικές ποδοσφαιρικές αγορές παγκοσμίως.