Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με οικονομική ζημιά 20 εκατομμυρίων ευρώ

Του Νίκου Αθανασίου

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, εξαιτίας της οποίας έχασε τον Λιονέλ Μέσι το περασμένο καλοκαίρι και ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου δεν μπορεί να δαπανήσει παρά ελάχιστα για να διορθώσει τις μεγάλες ανορθογραφίες του έμψυχου δυναμικού. 

Οι λανθασμένοι οικονομικοί χειρισμοί της διοίκησης του συλλόγου δεν θα μπορούσαν να μην έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και δείγμα της προχειρότητας με την οποία λειτουργούσαν οι ιθύνοντες του κλαμπ,  είναι το γεγονός πως στον προϋπολογισμό της φετινής σεζόν, σύμφωνα με την Marca,  είχαν υπολογίσει ως δεδομένα 20 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από το οικονομικό έπαθλο της UEFA για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η εικόνα της ομάδας δεν είναι η αναμενόμενη μέσα στη σεζόν και η Μπαρτσελόνα έφτασε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων να ψάχνει μόνο νίκη μέσα στο σπίτι της σούπερ φορμαρισμένης Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τετάρτης, για να έχει σίγουρο και εξασφαλισμένο το εισιτήριο για τους 16, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η Μπενφίκα απέναντι στην αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου στην Λισαβώνα. 

Οι Βαυαροί θα παίξουν σε μια άδεια Allianz Arena λόγω των μέτρων της τοπικής κυβέρνησης, έχουν περάσει ως πρώτοι, άρα βαθμολογικά είναι αδιάφοροι, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ αναμένεται να παραταχθούν με τους περισσότερους από τους βασικούς στο αρχικό σχήμα.

Σε περίπτωση που το σύνολο του Τσάβι δεν τα καταφέρει και αποκλειστεί, συνεχίζοντας στο Europa League, θα πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο για να μειώσει την ζημιά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, καθώς αν φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου της δεύτερης σημαντικότερης διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα εξασφαλίσουν 15 εκατομμύρια ευρώ.  

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα μείνει εκτός Champions League, τα διαθέσιμα χρήματα για ενίσχυση τον Ιανουάριο θα μειωθούν ακόμη περισσότερο και η δεξαμενή των διάθεσιμων ποδοσφαιριστών θα μικρύνει επικίνδυνα και θα μειώσει τις πιθανότητες να αποκτήσει ο σύλλογος αθλητές που θα είναι σε θέση να την ανεβάσουν άμεσα επίπεδο για να υλοποιήσει τους στόχους της.

Άρα το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν, είναι πολλά παραπάνω από μια αναμέτρηση , από μια πρόκριση για τον καταλανικό σύλλογο…