Skip to main content

Πρωτιά Χάμιλτον στο Κατάρ και φινάλε-θρίλερ στη F1

Προς φινάλε «φωτιά» οδεύει ολοταχώς το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, δύο αγώνες πριν ολοκληρωθεί το σιρκουί.

Ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) αναδείχθηκε νικητής στο Γκραν Πριν του Κατάρ, αφήνοντας δεύτερο τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και μειώνοντας τη διαφορά που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο της κατάταξης Ολλανδό πιλότο στους 8 βαθμούς.

Η τρίτη θέση καταλήφθηκε από τον Φερνάντο Αλόνσο (Alpine,) ο οποίος ανέβηκε ξανά στο πόντιουμ ύστερα από το 2014!

Πάντως, η δεύτερη θέση συνιστά επιτυχία για τον Φερστάπεν, καθώς με την  ποινή των πέντε θέσεων που του επιβλήθηκε ξεκίνησε από τον έβδομη θέση, ενώ να σημειωθεί πως πήρε και το βαθμό για τον ταχύτερο γύρο.

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, από την πλευρά του, είχε εύκολο απόγευμα και δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο, αφού ο Φερστάπεν δεν ήταν σε θέση για κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο αγώνα.

Ουσιαστικά, πάντως, σταρ της κούρσας ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος με τη στρατηγική του ενός pit stop κράτησε πίσω του τον Σέρχιο Πέρες (τέταρτος) και πανηγύρισε το πρώτο βάθρο ύστερα από επτά χρόνια.

Μετά τους προαναφερόμενους, τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά αναφοράς οι, Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Λανς Στρολ (Aston Martin), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari),  Λάντο Νόρις (McLaren) και Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin).