Skip to main content

Κερ: Ο Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών

Ο Στεφ Κάρι είναι ο «καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών» σύμφωνα με τον προπονητή του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, μετά την τελευταία νίκη, με 104-89, επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο Κάρι σημείωσε 40 πόντους, συμπεριλαμβανομένων 20 στο τέταρτο δεκάλεπτο (!), καθώς οι Ουόριορς έτρεξαν σερί 17-0 για να ανατρέψουν τη διαφορά των 13 πόντων και να διεκδικήσουν τη νίκη εκτός έδρας.

Ο «δαιμονισμένος» ηγέτης τους πέτυχε τέσσερα τρίποντα σε αυτό το διάστημα, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με συνολικά εννέα τρίποντα, κι αυτή είναι η 10η φορά που έχει σκοράρει εννέα ή περισσότερα από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Κάρι πέτυχε αυτό το κατόρθωμα σε κάτι περισσότερο από έξι μήνες, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο επόμενος καλύτερος στην ιστορία του πρωταθλήματος, με εννέα παιχνίδια στα οποία σημείωσε 9 ή περισσότερα τρίποντα σε όλη την καριέρα του.

Ο δύο φορές MVP του NBA μέτρησε επίσης τον 53ο αγώνα της καριέρας του όπου έχει πετύχει 40+ πόντους, κάτι που έχει σημειώσει 15 φορές από τότε που έγινε 32 ετών. Μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ (18) και ο Μάικλ Τζόρνταν (38) είχαν περισσότερους αγώνες με 40+ πόντους σε ηλικία 32 ετών (ή μεγαλύτερη), με τον Κάρι να ξεπερνά τον Άλεξ Ίνγκλις (14).

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού», είπε ο Κερ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών. Καταλαβαίνει το παιχνίδι με και χωρίς την μπάλα. Είναι ατρόμητος. Όσο καταπληκτικό κι αν ήταν δεν με σόκαρε, γιατί αυτό κάνει».