Skip to main content

Η Audi (Volkswagen) εξετάζει την είσοδό της στη Formula 1

Η Audi, η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Volkswagen και είναι επί χρόνια συνεργάτης της Μπάγερν Μονάχου, εξετάζει το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας με τη βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων McLaren Group, με στόχο να εισέλθει στην πίστα της Formula 1 και να προωθήσει την τεχνολογία της για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η premium μάρκα με έδρα το Wolfsburg είχε προηγουμένως διατυπώσει την ιδέα της αγοράς της McLaren ως τρόπο εισόδου στην επιχείρηση της Formula 1, αλλά η είδηση της εξαγοράς διαψεύστηκε ευθέως από τη βρετανική εταιρεία.

Το εποπτικό συμβούλιο της Audi εξέτασε σήμερα (17/11) επιλογές για να μπει στην F1. Η εταιρεία ενδέχεται να μην αποφασίσει μέχρι το επόμενο έτος εάν θα συνεργαστεί ή όχι με τη McLaren και μπορεί επίσης να επιδιώξει εναλλακτικές συνεργασίες με εταιρείες όπως η Red Bull Racing ή η Williams Racing.

Αντικείμενο της Audi στη στόχευση της Formula 1 είναι να επιδείξει την τεχνολογία της στα ηλεκτρικά οχήματα, με την ίδια την F1 να εργάζεται για να γίνει πιο βιώσιμη.

Στην πίστα, η Audi θα πρέπει στη συνέχεια να ανταγωνιστεί τη Mercedes, η οποία κυριαρχεί στη Formula 1 και στοχεύει να διατηρήσει το προβάδισμά της, καθώς η σειρά προετοιμάζεται για την εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε κάθε περίπτωση, εξηγεί το Bloomberg, τα σχέδια της Audi και της αδελφής μάρκας του ομίλου Volkswagen, Porsche, να αγωνιστούν στη Formula 1 ήδη από το 2026 εξαρτώνται από την πλήρη μετατροπή του σιρκουί σε ηλεκτρικό και την τήρηση των ορίων κόστους.

Τα τρέχοντα αγωνιστικά αυτοκίνητα τροφοδοτούνται από υβριδικούς κινητήρες υψηλών επιδόσεων και η Formula 1 δεσμεύεται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο μηδέν μέχρι το 2030.