Skip to main content

Η McLaren διέψευσε ότι πουλήθηκε στην Audi

Η McLaren διέψευσε ότι πουλήθηκε στην Audi και ζήτησε την αφαίρεση της είδησης, όπου αυτή αναπαράχθηκε.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, «η McLaren πληροφορήθηκε για μια είδηση ​​που αναφέρει ότι το Group έχει πουληθεί στην Audi». Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό είναι «εντελώς αβάσιμο και η McLaren ζητεί να αφαιρεθεί».

«Η McLaren ανέκαθεν συμμετείχε σε συζητήσεις και συνεργασίες με σχετικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων άλλων κατασκευαστών, αλλά δεν υπήρξε καμία απολύτως αλλαγή στην ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το πρωί της Δευτέρας (15/11), το εξειδικευμένο περιοδικό Autocar είχε εξηγήσει ότι η επιχείρηση ουσιαστικά ολοκληρώθηκε, μετά από φήμες που αφορούσαν ενδιαφέρον εκ μέρους της BMW.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακατασκευές του ρεπορτάζ, η McLaren είχε φύγει από το τμήμα της Formula 1 για να πουληθεί στην Audi και στο τμήμα σπορ αυτοκινήτων, που προοριζόταν για τη BMW.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Autocar, τελικά η Audi θα ήταν ο μόνος αγοραστής, αποφασίζοντας έτσι την είσοδο του Ομίλου Volkswagen στη Formula 1.

Ο Όμιλος Volkswagen, που ελέγχεται από την Porsche Holding ελέγχει τις μάρκες Lamborghini και Ducati μέσω της Audi, εκτός από την ιστορική μάρκα Porsche.