Skip to main content

Ούτε τώρα πρόκριση για την Εθνική

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 0-1 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε και μαθηματικά από την τελική φάση του Μουντιάλ 2022.

Η Ελλάδα χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στη «ρόχα» και την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσει του Κοσόβου και ταυτόχρονα η Σουηδία να μη χάσει στην Ισπανία, προκειμένου να τερματίσει δεύτερη στο Β΄ όμιλο και να διεκδικήσει εισιτήριο μέσα από τα παιχνίδια των μπαράζ.

Η Εθνική ξεκίνησε με 3-4-2-1 και πλάνο να αφήσει μπάλα στους Ισπανούς και να περιμένει οργανωμένη στο μισό γήπεδο. Το σχέδιο φάνηκε να αποδίδει στο 21΄, όταν ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη της ισπανικής άμυνας και νίκησε τον Σιμόν, ατυχώς όμως τη στιγμή της πάσας ήταν λίγο πιο μπροστά.

Στο 24΄ και από εκτέλεση κόρνερ ο Ινίγκο Μαρτίνεθ βρέθηκε πεσμένος από μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Όμως, στο τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε  αρχικά ο Λαπόρτ να βρίσκει την μπάλα με το χέρι στη διεκδίκηση με τον Γούτα.

Η φάση όμως δεν ελέγχθηκε ως έπρεπε από τον Μαρτσίνιακ και τον VAR και ο Σαράμπια ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 26΄, με τους Ισπανούς να σκοράρουν από την άσπρη βούλα ύστερα από πέντε συνεχείς χαμένες εκτελέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν είχε έμπνευση, δημιουργία και επιθετικό πλάνο, με συνέπεια ο Σιμόν να περάσει ένα… ξένοιαστο βράδυ. 

Η παρουσία του Μπουσκέτς από το 65ο λεπτό απλοποίησε την κατάσταση για τους Ισπανούς, με τον άσο της Μπαρτσελόνα να «σβήνει» τον αγώνα και να οδηγεί τους συμπαίκτες του εκ του ασφαλούς στη νίκη.