Skip to main content

Στην ελίτ της Ευρώπης η Εθνική Παίδων

Η Εθνική Παίδων νίκησε 1-0 την Γαλλία στην Κατερίνη, στον τελευταίο αγώνα του 8ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και προκρίθηκε ως επικεφαλής της βαθμολογίας στη φάση Elite της διοργάνωσης.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε με κεφαλιά ο Αλεξίου στο 75ο λεπτό, από ασίστ του Καλοσκάμη.

Αυτή ήταν η πρώτη ελληνική νίκη εναντίον της Γαλλίας στην κατηγορία Παίδων, καθώς στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις στο ίδιο επίπεδο οι νεαροί «μπλε» είχαν τρεις νίκες κι ένα παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο. 

Ο προπονητής, Αλέξης Αλεξιάδης, δήλωσε: «Ανήκουμε πλέον στην ελίτ της Ευρώπης και η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη. Τώρα θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο για να αντιμετωπίσουμε τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Κωττάς, υπογράμμισε: «Από την αρχή του τουρνουά δείξαμε πόσο δεμένοι είμαστε, βοηθούσαμε και στηρίζαμε ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Αισιοδοξώ ότι αν διατηρήσουμε τα θετικά μας στοιχεία και δουλέψουμε για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες στη συνέχεια της διοργάνωσης».

Ο σκόρερ του αγώνα, Χρήστος Αλεξίου, τόνισε από την πλευρά του: «Η ομάδα αυτή έχει χαρακτήρα και παίζουμε όλοι για το καλό του συνόλου. Έχουμε δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει. Αφιερώνω το γκολ και τη νίκη στην οικογένειά μου και σε όλους τους Έλληνες».