Skip to main content

Η Ρωσία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του CAS

Η Ρωσία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) της Λοζάνης, βάσει της οποίας η χώρα αποκλείεται για τα επόμενα δύο χρόνια από όλες τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, οι Χειμερινοί Αγώνες του Πεκίνου το 2022 αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ, το 2022, εφόσον η Ρωσία προκριθεί στα τελικά μέσω των προκριματικών.

«Εκφράζουμε την λύπη μας σε σχέση με την απόφαση αυτή, την οποία φυσικά βλέπουμε αρνητικά», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ταυτόχρονα, ο Πεσκόφ θεωρεί σημαντική την απόφαση του CAS επιτρέπει σε Ρώσους αθλητές, που δεν έχουν ανάμειξη στο σκάνδαλο ντόπινγκ, να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, έστω υπό ουδέτερη σημαία.

«Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν τη διεθνή παρουσία και την αθλητική φόρμα τους. Είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί στενές επαφές με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και πως η χώρα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά του ντόπινγκ.