Skip to main content

Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΔΕΜΑ για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023»

Υπογράφηκε σήμερα (22/10) στη Χερσόνησο η σύμβαση με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων για τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υφυπουργό3 Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μελεβιζίου και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Ντάβιντε Τιτσάνο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που αναβαθμίζει το κύρος των παράκτιων περιοχών και αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την περιοχή.

«Πρόκειται για μια τεράστια προβολή του τόπου που θα φιλοξενήσει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, στην οποία εκπροσωπούνται τρεις ήπειροι και 26 χώρες», είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε ότι η ανάθεση αποτελεί μεγάλη χαρά, που από σήμερα καλλιεργεί την ευθύνη για δουλειά.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση στο Ηράκλειο τονίζοντας: «Η Ελλάδα είναι οικογένεια και πατρίδα. Νομίζω ότι η τρίτη έκδοση των αγώνων θα είναι πιο όμορφη από ποτέ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, είπε ότι πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που θα έχει μεγάλη επιτυχία. 

«Η Κρήτη είναι γνωστή για τις ομορφιές της και τη φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα είναι επιτυχημένοι», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το νησί έχει αναδείξει πολλούς σημαντικούς αθλητές που θα γίνουν ακόμη περισσότεροι, με τις δυνατότητες τις οποίες θα δώσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και ενόψει των αγώνων.