Skip to main content

Παρίσι 2024: Σεφ τριών αστέρων για 1,2 εκ. γεύματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 απέχουν ήδη λιγότερο από τρία χρόνια. Από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, η αφρόκρεμα του παγκόσμιου αθλητισμού θα συναντηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Για την περίσταση, οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν εκτός από την αθλητική και μια γαστρονομική εμπειρία για τους περίπου 15.000 αθλητές που αναμένονται στους Αγώνες του Παρισιού, στο Ολυμπιακό χωριό.

Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής (OCOG), Τόνι Εστανγκέ, θέλει να προσφέρει μια μοναδική στιγμή, μια «αξέχαστη εμπειρία» σε όλες τις αντιπροσωπείες.

«Η εμπειρία των Αγώνων συνίσταται επίσης και σε αυτό που υπάρχει στο πιάτο των αθλητών», επισήμανε ακόμη ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης του κανό, μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien.

Η Sodexo, που έχει αναλάβει την οργάνωση της τροφοδοσίας και θα είναι υπεύθυνη για την παράδοση περίπου 1,2 εκατομμυρίων γευμάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων επέλεξε να συνεργαστεί με τρεις σεφ βραβευμένους με αστέρια Μισελέν: τους Ακράμ Μπεναλάλ, Αμαντίν Σενιό και Αλεξάντρ Μαζιά.

«Θέλουμε να το κάνουμε με τον γαλλικό τρόπο», εξήγησε η Μαρλέν Μαζίρ, διευθύντρια επιχειρησιακής ανάπτυξης και συνεργασιών στο Παρίσι 2024. «Με τον πλούτο της γαστρονομίας μας, καλό γούστο και αίσθημα ευθύνης».

Οι τρεις καλλιτέχνες της μαγειρικής θα συνεργαστούν ιδιαίτερα με διατροφολόγους για να φτιάξουν μενού που καλύπτουν τις ανάγκες των αθλητών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνοντας παράλληλα ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα στη γαλλική γαστρονομία.

Και ο Ακράμ Μπεναλάλ και η Αμαντίν Σενιό έχουν γίνει γνωστοί μέσω των παριζιάνικων εστιατορίων τους, ο Αλεξάντρ Μαζιά εδρεύει στη Μασσαλία.

Πριν αποκτήσει τρία αστέρια στη Νότια Γαλλία, ο σεφ μοιράστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα το χρόνο του μεταξύ μαγειρικής και μπάσκετ, το άλλο πάθος του που τον οδήγησε (ως αθλητή) σε πολλές γαλλικές ομάδες της Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας στη δεκαετία του ’90 και τώρα είναι έτοιμος να ετοιμάσει νόστιμα πιάτα για τους «μπλε», που ονειρεύονται το χρυσό στο Παρίσι 2024.