Skip to main content

Απογοήτευση της W.A. για το «κόψιμο» του δρόμου σε ανώμαλο έδαφος

Η World Athletics εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση της ΔΟΕ να μην κάνει δεκτό το αγώνισμα του δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στην ανακοίνωση ου εξέδωσε για το θέμα, η W.A. υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να παλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο τις μελλοντικές διοργανώσεις.

«Ο δρόμος σε ανώμαλο έδαφος είναι ένα συναρπαστικό και ταχέως αναπτυσσόμενο αγώνισμα σε όλο τον κόσμο, οπότε είμαστε σαφώς απογοητευμένοι που δεν θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, ακόμη περισσότερο δεδομένης της κληρονομιάς που υπάρχει στη Γαλλία από την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα το 1924», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ωστόσο, έχουμε αναπτύξει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό αγώνισμα, η μικτή σκυταλοδρομία ανδρών – γυναικών, ενώ ενθαρρυνθήκαμε και από τη δέσμευση της ΔΟΕ ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί μας για να υλοποιήσουν το όραμά μας να δούμε το αγώνισμα του δρόμου σε ανώμαλο έδαφος σε μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες».