Skip to main content

Στον Παναθηναϊκό το αθηναϊκό ντέρμπι

Ένας μεταμορφωμένος (επί τα βελτίω) Παναθηναϊκός, ήταν ο νικητής στο κλασικό ντέρμπι της Αθήνας, επικρατώντας με 2-1 της τυπικά γηπεδούχου ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Μια νίκη που έδωσε βαθμολογική ώθηση στους «πράσινους» και τους έφερε στην πέμπτη θέση, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας και βυθίζοντας στην εσωστρέφεια την ΑΕΚ, που προερχόταν από ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Οι «φιλοξενούμενοι» προειδοποίησαν νωρίς, καθώς στο 4΄ ο Μαουρίτσιο έχασε απίθανη ευκαιρία, όταν σε κενή εστία, βρήκε τη μπάλα με το σώμα και αυτή έφυγε ψηλά.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ισορρόπησε και είχε τον έλεγχο έως το 25΄, καθώς οι «πράσινοι» γύρισαν πίσω για να βρουν χώρους στην κόντρα, αλλά η Ένωση δεν είχε κάτι σημαντικό σε αυτό το διάστημα.

Στο 34΄ ο Χατζηγιοβάνης ντρίμπλαρε τον Νεντελτσεάρου και βρήκε τον Μακέντα, που άνοιξε το σκορ, ενώ στο 38΄ ο νεαρός Έλληνας επιθετικός «άδειασε» τον Ινσούα και προσπάθησε να τελειώσει μόνος τη φάση, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σωτήρια.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι παίκτες του Μπόλονι πήραν πανίσχυρο προβάδισμα νίκης, όταν ο 19χρονος Ζαγαρίτη πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο και έδωσε στον Κουρμπέλη, που διπλασίασε

Περί τα μέσα του β΄ ημιχρόνου ο Μάσιμο Καρέρα αποφάσισε να ρισκάρει, βγάζοντας έναν αμυντικό μέσο (Σάκχοφ) για να περάσει έναν επιθετικό (Ολιβέιρα).

Μια επιλογή που δικαιώθηκε εν μέρει, καθώς ήταν ο Πορτογάλος που μείωσε στο 87΄ από σέντρα του Παουλίνιο κι έδωσε σασπένς στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.