Skip to main content

Σπουδαία επίδοση και ατομικό ρεκόρ ο Γκελαούζος στη Βαλένθια

Πολύ σημαντική επίδοση από τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος μετέχοντας στον Μαραθώνιο της Βαλένθια κάλυψε τη διαδρομή των 42.195 μέτρων σε 2 ώρες 14.44 και συνέτριψε το ατομικό ρεκόρ του (2:18.37) από τη διοργάνωση του Βςερολίνου, το 2019.

Ο Γκελαούζος, που μετείχε σε αγώνα ύστερα από 13 μήνες λόγω των πολλών αναβολών διοργανώσεων και της πανδημίας της covid-19 (τερμάτισε 56ος) , έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και βρίσκεται πια μία θέση πάνω από τον προπονητή του, Χρήστο Παπαχρήστο.

Ταυτόχρονα, έγινε μόλις ο έκτος Έλληνας που κατεβαίνει από τις 2 ώρες και 15 λεπτά και ο γρηγορότερος στην απόσταση μετά το 2011 και το 2:17.12 που είχε σημειώσει τότε ο Κώστας Πούλιος, στο Μαραθώνιο του Βερολίνου.

Νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Έβανς Τσέμπετ με την άκρως εντυπωσιακή επίδοση των 2 ωρών και 3 λεπτών (2:03.00), ακολουθούμενος… κατά πόδας από τον συμπατριώτη του Λόρενς Τσερόνο (2:03.04), ενώ τρίτος ήταν ο Αιθίοπας Μπιρχάνου Λεγκέσε, με χρόνο 2:03.16.

Ο Μαραθώνιος της Βαλένθια, τον οποίο διοργανώνει ο πρόεδρος της ΑΙΜS Πάκο Μποράο, ανήκει στην κατηγορία World Athletics Platinum Label και αξιολογείται στο Ολυμπιακό ranking, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου άνοιξαν και πάλι οι Ολυμπιακές προκρίσεις.

Στον αγώνα μετείχε και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία όμως δεν κατάφερε να τον ολοκληρώσει. Παρότι ξεκίνησε καλά, αισθάνθηκε ενόχληση στο δικέφαλο μετά το 15ο χιλιόμετρο, έριξε το ρυθμό της και τελικά εγκατέλειψε την προσπάθεια περίπου στο 21ο χιλιόμετρο.