Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ «γονάτισε» την Ντόρτμουντ (1-0) στη Γερμανία

Στα παιχνίδια με μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Γερμανίας και της Ευρώπης, την Ντόρτμουντ, έμελλε να πραγματοποιήσει τις δύο καλύτερες φετινές εμφανίσεις του ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, την οποία αποχαιρέτησε απόψε κατακτώντας το πρώτο τρίποντο στον έκτο και τελευταίο αγώνα του.

Κι αν στο παιχνίδι της Τούμπας ο «Δικέφαλος» υποχρεώθηκε σε άδικη με βάση την εικόνα της αναμέτρησης ισοπαλία (1-1), απόψε άλωσε την κοιλάδα του Ρουρ φεύγοντας από τη Βεστφαλία με μια νίκη (1-0) που θα γραφεί στην ιστορία του λαοφιλούς συλλόγου ως μία από τις μεγαλύτερες της ιστορίας της, η οποία υπήρξε ταυτόχρονα η πρώτη επί γερμανικού εδάφους.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι μετά το εις βάρος τους γκολ, είχαν φάσεις και τρία δοκάρια, αλλά αυτό δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση την επιτυχία του ΠΑΟΚ, που τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να κάνουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν  την εστία του Γλύκου, ο οποίος αναδείχθηκε σε μία από τις μορφές του παιχνιδιού.

Στην πρώτη φάση του αγώνα, στο 10΄, το σουτ του Καγκάβα κόντραρε και βρήκε και το δοκάρι του ΠΑΟΚ πριν καταλήξει κόρνερ, στο 23΄ ο Γκίντερ πλάσαρε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 34΄ το Signal Iduna Park «πάγωσε», όταν η κάθετη πάσα του Μυστακίδη βρήκε τον Μακ, ο Σλοβάκος πέρασε και τον Βαϊντενφέλερ και από πλάγια αριστερά άνοιξε το σκορ.

Το ημίχρονο έκλεισε με δεύτερο δοκάρι για την Ντόρτμουντ, καθώς στο 42ο λεπτό και σε σουτ του Γιανουζάι ο Γλύκος απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα έφυγε πλάγια αριστερά και στο ριμπάουντ ο Ρόις «σημάδεψε» με προβολή το δοκάρι του Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος» οπισθοχώρησε και δέχθηκε αρκετή πίεση από τους γηπεδούχους, αλλά τότε ήταν η ώρα του Γλύκου να υψώσει το ανάστημά του, λέγοντας «όχι» στις προσπάθειες των Μχιταριάν (47΄, 83΄), Καγκάβα (52΄) και Γκίντερ (53΄), ενώ στο 76΄ η Ντόρτμουντ είχε και τρίτο δοκάρι, σε σέντρα του Μχιταριάν και κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ.

Ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τους Γερμανούς σε δεύτερη συνεχή ήττα στον 3ο όμιλο και τους άφησε δεύτερους, θέση την οποία ούτως ή άλλως θα καταλάμβαναν μετά τη νίκη της Κράσνονταρ επί της Γκαμπάλα, αλλά εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί ήταν το ηρωϊκό φινάλε του Γλύκου, που τραυματίστηκε προς το τέλος αλλά έμεινε υποχρεωτικά όρθιος για να τελειώσει το παιχνίδι, επειδή η ομάδα του είχε κάνει όλες τις αλλαγές της.