Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: Ο Ολυμπιακός διέλυσε 5-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη

Με εμφάνιση…τίτλου ο Ολυμπιακός διέλυσε 5-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος δεν άφησε κανένα περιθώριο, ούτε αμφισβήτηση για το ποιος είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη εφετινή τους εμφάνιση μακριά από το Καραϊσκάκη, ανέβηκαν, έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας (ο ΠΑΟΚ παίζει αύρριο), ενώ «κέρδισαν» κι έναν παίκτη, τον Παραγουανό, Μπενίτες.

Ο νεαρός φορ πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι και με τη σημερινή του εμφάνιση έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι πανέτοιμος για να πάρει φανέλα βασικού.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη γνώρισε βαριά ήττα, πρώτη εφετινή εντός έδρας (είχε 4 νίκες, 3 ισοπαλίες). Οι πολλές απουσίες που είχαν οι γηπεδούχοι, σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ των Πειραιωτών, δεν τους επέτρεψαν να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στον αντίπαλό τους.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 2΄ με το διαγώνιο σουτ του Μίνγκα να διώχνει δύσκολα ο Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε με την κεφαλιά του Μανιάτη στο 11΄, μετά τη σέντρα ακριβείας του Μαζουακού.

Στο 17΄ ο Λεοζίνιο καθυστέρησε να πλασάρει το Ρομπέρτο και τον πρόλαβε ο Αμπιντάλ, ενώ επτά λεπτά μετά και πάλι ο Βραζιλιάνος ήταν ο πρωταγωνιστής με το βολέ που έπιασε έξω από την περιοχή αναγκάζοντας το Ρομπέρτο σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τη μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες, στο 40΄, με το Μήτρογλου να αστοχεί με κεφαλιά απέναντι από τον Χογκ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός απλά δεν παιζόταν. Αφού έδειξε τις διαθέσεις του στα πρώτα 15 λεπτά με τις ευκαιρίες των Μήτρογλου, Ντομίνγκες, Σιόβα και Μπενίτες, στο 63΄ από το γύρισμα του τελευταίου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πιπίνη και ο Μήτσιος υπέδειξε πέναλτι.

Ο Ντομίνγκες έκανε το 2-0, για να ακολουθήσει το…σόου του Μπενίτες με δύο υπέροχα γκολ στο 65΄ και 72΄ με πλασέ.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπουχαλάκης στο 78΄, ενώ στο 90΄ ο Μπενίτες «άγγιξε» το χατ τρικ, αλλά το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χογκ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ερίκ Αμπιντάλ βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο (τελευταίο ματς στην καριέρα του), για να γνωρίσει την αποθέωση από το σύνολο των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και όλους όσοι βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.