Skip to main content

Τσέφεριν: Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια; Μια ανοησία…

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν μιλάει με περιστροφές, τουλάχιστον όχι όταν αναφέρεται στην ιδέα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Σε δηλώσεις του στη Rai Sport, ο πρόεδρος της UEFA επέκρινε δριμύτατα την πρόταση της FIFA, θεωρώντας την ως «συνολική ανοησία» που θα έβλαπτε το ανδρικό και το γυναικείο ποδόσφαιρο.

«Η ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια είναι εντελώς ανοησία. Οι παίκτες είναι απασχολημένοι 365 ημέρες το χρόνο και προτείνει η FIFA να παίξουν άλλο ένα μεγάλο τουρνουά στο τέλος κάθε σεζόν; Αυτό θα καταστρέψει τους παίκτες και θα αυξήσει τους τραυματισμούς», είπε.

Ο Τσέφεριν επανέλαβε στη συνέχεια τις επιπτώσεις που θα είχε η μεταρρύθμιση στο γυναικείο ποδόσφαιρο: «Το να παίζεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάθε χρόνο, κινδυνεύει να επισκιάσει το γυναικείο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο χρήματα, δεν υπάρχουν μόνο χρήματα, υπάρχει και μια ουσία σε αυτό το άθλημα».

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε επίσης για το θέμα της επαναλειτουργίας και της χωρητικότητας των γηπέδων: «Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το 35-50%, όταν οι εσωτερικοί κινηματογράφοι έχουν ανοίξει ξανά χωρίς προβλήματα. Ακόμα και στο 50% οι άνθρωποι είναι κοντά, οπότε ήρθε η ώρα να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Τέλος, ο Τσέφεριν αναφέρθηκε στο θέμα των μάνατζερ, ένα θέμα που οι σύλλογοι θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι στη δικαιοδοσία της FIFA, αλλά θέλουμε επίσης να παρέμβουμε σε αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι πρέπει να το συζητήσουμε, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι», είπε ο Σλοβένος Νο 1 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.