Skip to main content

Με ήττα στους «8» του Κυπέλλου η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, αλλά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ επί του Απόλλωνα αποδείχθηκε αρκετό για να την στείλει στην κλήρωση των προημιτελικών της Παρασκευής (5/02), παρά την αποψινή (4/02) της ήττα με 2-1 από την «ελαφρά ταξιαρχία» στην Ριζούπολη. 

Με πολλά λάθη ολοκλήρωσε το πρώτο 45λετο η ‘Ενωση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Ο Νασίμ Χνιντ που είχε να παίξει από τις 13 Δεκεμβρίου (συμπτωματικά στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο) έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, με τους γηπεδούχους ν΄ ανοίγουν το σκορ με τον Ντάουντα στο 16΄.

Ακόμη πιο τραγικό ήταν το λάθος στην περίπτωση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Νίκου Γιαννακόπουλου που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς της τρέχουσας περιόδου (έπαιξε για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2019). Από μία εντελώς ακίνδυνη σέντρα του Λόπες στο 21΄, ο γκολκίπερ των «κυανόλευκων» έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ολιβέιρα ισοφάρισε.

Στο 27΄ η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε ξανά το προβάδισμα με «οβίδα» του Τάσου Λαγού έξω από την περιοχή. Ήταν το πρώτο γκολ μετά από 5,5 χρόνια για τον 28χρονο μέσο, που είχε σκοράρει για τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2015 ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Στο β΄ ημίχρονο ο Χιμένεθ πήρε την απόφαση να «κλειδώσει» την πρόκριση, ρίχνοντας στο ματς ακόμα έναν ανασταλτικό χαφ (Σιμάνσκι) στη θέση του επιτελικού Τάνκοβιτς.

Παράλληλα, ο Λιβάι Γκαρσία αντικατέστηκε τον Όλεγκ Νταντσένκο ο οποίος στο ντεμπούτο του, ως δεξιός χαφ, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο.

Η Ένωση δεν κινδύνευσε στην επανάληψη φτάνοντας άνετα στην πρόκριση, ενώ προς το φινάλε απείλησε με ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν στους «8» για 7η συνεχόμενη χρονιά, όμως υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση του Σάκχοφ και του Γαλανόπουλου που αποχώρησαν τραυματίες.

Ειδικά ο τραυματισμός του τελευταίου στον ώμο σημειώθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε του επιπλέον χρόνου..