Skip to main content

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Να ακυρωθεί η ανάκληση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, αλλά και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄  Τμήματος του ΣτΕ ζητούν με προσφυγή τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, η ομάδα της Ξάνθης ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία αντικαταστάθηκαν δύο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Οι δύο ομάδες υποστηρίζουν ότι από τις υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη.

Σύμφωνα με τις ομάδες, οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια συμμετοχής για το 2020-2021 στο Champions League.

Όπως αναφέρουν θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων  από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κ.λπ.