Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: Νίκη-σωτηρία η Κέρκυρα, 2-0, την Καλλονή

Μεγάλη νίκη, με την οποία σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, πέτυχε η Κέρκυρα επί της Καλλονής με 2-0 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι στο νησί του Ιονίου ήταν «τελικός» για τους γηπεδούχους, που δεν είχαν άλλη επιλογή από το «τρίποντο». Τελικά τα κατάφεραν στο δεύτερο 45λεπτο και, πλέον. με 30 βαθμούς στο ενεργητικό τους μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι, όσον αφορά το μέλλον τους στα μεγάλα σαλόνια, σε αντίθεση με την Καλλονή που θα χρειαστεί νίκη την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της για να «αγκαλιάσει» και αυτή την παραμονή (έχει 28 βαθμούς).

Η φάση που «σημάδεψε» το παιχνίδι και που έδωσε την ευκαιρία στην Κέρκυρα να πιέσει ακόμη περισσότερο την εστία της Καλλονής σημειώθηκε στο 33΄. Τότε ο Αντέντζο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς αφήνοντας την ομάδα της Μυτιλήνης με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε στα εναπομείναντα λεπτά και την κατοχή της μπάλας που είχαν οι «Φαίακες» στο πρώτο μέρος, το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου διατηρησε ανέπαφη την εστία του.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και μετά το σουτ του Χουάνμα που έφυγε άουτ, η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι στο 54΄ σε ανατροπή του Καϊκούτ από τον Αναστασιάδη. Ο «παθών» ανέλαβε την εκτέλεση και στο 55΄ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα (1-0).

Το ματς τελείωσε στο 77΄, όταν ο Ντιόγκο με δυνατό σουτ «έγραψε» το 2-0, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.