Skip to main content

Προκριματικοί Eurobasket 2022: Πρώτη ήττα η Εθνική

Την πρώτη της ήττα στο πλαίσιο των προκριματικών του Eurobasket 2022 γνώρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου που διεξάγεται στην «φούσκα» του Σαράγεβο.

Η «γαλανόλευκη», παίζοντας με πάρα πολλές απουσίες, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων σε επίθεση και άμυνα με συνέπεια να ηττηθεί από την ουραγό και χωρίς νίκη μέχρι και σήμερα (27/11) Λετονία με 77-66 για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Η Ελλάδα με νίκη θα «αγκάλιαζε» την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης, ωστόσο, είναι τώρα υποχρεωμένη να το κάνει αυτό το βράδυ της Κυριακής στο δεύτερο ματς που θα δώσει στην πρωτεύουσα της Βοσνίας με την Βουλγαρία (29/11, 19:00).

Οι Λετονοί από την πλευρά τους πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στα προκριματικά και πρώτη απέναντι στην Ελλάδα στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων (με τη σημερινή έχουν τρεις).

Μοναδικός διασωθείς από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης, με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ από τους νικητές τη μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο Μάρτινς Λάκσα με 19 πόντους με 4/4 τρίποντα.